icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 13 januari 2022

Aanpassing kruising te Culemborg

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft in opdracht van gemeente Culemborg een aanpassing aan de kruising van de Otto van Reesweg en Jan van Riebeeckstraat gerealiseerd.

Werkzaamheden

Voorheen bestond dit kruispunt uit een verhoogd asfaltplateau, welke wij hebben verlaagd. Hierdoor is tweezijdig een 30-km zone ingesteld middels rood asfalt en prefab betonnen plateau’s. In het voorjaar wordt de asfaltverharding voorzien van Streetprint. De genoemde aanpassingen aan het kruispunt zijn uitgevoerd ter bevordering van een veilige fietsverbinding tussen de wijk Parijsch en het centrum van Culemborg.

Communicatie, planning en minimale hinder

De nadruk binnen dit RAW-contract lag op de EMVI-componenten: communicatie, planning en minimale hinder. Er is aandacht besteed aan routeaanduiding om de verkeersoverlast te minimaliseren. Ondanks de gehele afsluiting van het kruispunt konden voetgangers en fietsers dankzij een by-pass veilig hun weg vervolgen. Een gedetailleerde planning voor het treffen van maatregelen is gemaakt om te kunnen anticiperen op onvoorziene omstandigheden. Ook is er gebruik gemaakt van Noise Control Barriers om geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

In opdracht van gemeente Culemborg.