icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 01 februari 2022

Bemaling PAISA Amsterdam

In de zomer van 2021 is Van Kessel Bronbemaling gestart met de eerste bemalingswerkzaamheden voor het vierjarige project ‘Plaatsen Afvalinzamelingsystemen Amsterdam’ (PAISA) in samenwerking met KWS Infra Amsterdam-Utrecht en GP Groot.

Ambitie gemeente Amsterdam

Het plaatsen van afvalcontainers draagt bij aan de doelstelling van gemeente Amsterdam om in 2050 een afvalvrije gemeente te zijn. In vier jaar tijd worden er circa 7.500 ondergrondse afvalinzamelingssystemen geplaatst op circa 3.000 verschillende locaties. Iedere locatie kent zijn bijzonderheden en uitdagingen.

Duurzaamheid

Als aannemer en opdrachtgever hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Op het project wordt geïnvesteerd in het reduceren van CO₂-uitstoot. Alle bemalingspompen zijn voorzien van HVO100 brandstof. Met deze duurzaamheidsmaatregel wordt circa 89% reductie van CO₂-emissie op het project gerealiseerd.