icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 27 oktober 2023

Van Kessel Bronbemaling (onderdeel van Gebr. Van Kessel) voert succesvolle proef uit om dijken te beschermen

De natuurontwikkeling in Nederland is prachtig en de aanwezigheid van bevers en dassen draagt zeker bij aan deze pracht. Echter, wanneer dijken worden ondermijnd, wordt een grens overschreden. De veiligheid van bewoners rondom deze dijken kan dan namelijk niet worden gewaarborgd. Afgelopen vrijdag is er door Van Kessel Bronbemaling (onderdeel van Gebr. Van Kessel) een succesvolle proef uitgevoerd om de dijken tegen deze dierensoorten te beschermen.

Afbeelding1.jpg

Voor de combinatie KWS-MvO is er langs de rivier de Mark een bevergaas van 100 meter geplaatst. Met behulp van een speciaal ontwikkeld hulpstuk, gekoppeld aan onze draineermachine, is het gaas van 2 meter hoog verticaal in de grond aangebracht. 

Ondanks het regenachtige weer hebben we samen met onze opdrachtgever en Waterschap Brabantse Delta vastgesteld dat het op deze manier aanbrengen van verticaal bevergaas uitstekend kan worden uitgevoerd. Het gaas is strak en zonder overlappingen in één lengte aangebracht met een soepele beweging. 

We zijn er klaar voor om dijktrajecten in Nederland te beschermen met dit bevergaas!