icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 01 mei 2020

Bouwteam ondertekent overeenkomst Klimaatbestendig Klapwijk in Pijnacker

Gebr. Van Kessel Wegenbouw en ingenieursbureau GeoInfra hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt in een tenderteam voor het project ‘Klimaatbestendig Klapwijk’. In deze wijk in Pijnacker wordt de komende jaren de riolering vervangen en de openbare ruimte opnieuw ingericht, met aandacht voor de klimaatverandering. Deze week is de overeenkomst officieel getekend. Daarmee is de concretiseringsfase afgerond en is er groen licht voor bouwteam fase 1,2 en 3 van het project.

Opdrachtgevers kiezen bij aanbestedingen steeds vaker voor een solide basis middels een bouwteam. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp koos er bewust voor om in de ontwerpfase al met ervaringsdeskundigen aan tafel te zitten. Het bouwteam borduurt voort op het ontwerp van Feddes-Olthof landschapsarchitecten. In deze bouwteamfase worden alle opties overwogen om zo tot de juiste keuzes te komen, die tevens leiden tot financieel voordeel bij het project. Voor het team zelf is het een prettige manier van werken; optimaal meedenken aan de voorkant en daarbij eigen kennis en ervaring uit de uitvoering toepassen.

Het tenderteam diende het plan afgelopen januari in. Het plan is beoordeeld op vier aspecten: visie op samenwerking, financieel beheer, tevredenheid stakeholders en een presentatie. Het bouwteam koos ervoor het plan op een creatieve en originele manier te presenteren, wat  de opdrachtgever kon waarderen. Daarnaast had het tenderteam duidelijk aandacht voor het aspect ‘veiligheid’ en werd de visie op samenwerking volgens de gemeente goed doorgrond. Ook op het aspect ‘financieel beheer’ werd goed gescoord.

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. Elke fase start met een concretiseringsperiode waarna in de bouwteamperiode het ontwerp voor deze fase wordt uitgewerkt dat tenslotte in de uitvoeringsperiode wordt gerealiseerd. Het project omvat zodoende op langere termijn veel herhalende werkzaamheden. Een LEAN-planning biedt hierdoor bij dit project enorme voordelen; de eerste sessie voor de bouwteamfase is daarom meteen opgezet.

Als alles volgens planning verloopt zal fase 1 dit najaar starten.

In samenwerking met ingenieursbureau GeoInfra en Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Zie voor meer informatie:
https://gemeentepijnackernootdorp.maglr.com/nl_NL/19150/262923/voorpagina_.html