icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 mei 2024

Gebr. Van Kessel bouwt kunstburcht voor dassen in opdracht van ProRail

Onlangs heeft Gebr. Van Kessel Onderhoud weer een nieuwe kunstburcht gebouwd in opdracht van ProRail.

1.jpg

Het basisontwerp is gemaakt door stichting Das en Boom. Het ontwerp van de kunstburcht is aangepast aan de omgeving. Dit betekent zoveel mogelijk ruimte in de burcht waar de dieren dekking kunnen zoeken. Door onze expertise in het bouwen van kunstburchten hebben we deze burcht in een korte tijd kunnen realiseren.

2.jpg

Overlast van beschermde diersoort

Dassen zijn een beschermde diersoort, die soms op ongewenste locaties hun burchten bouwen. Denk hierbij aan taluds van spoordijken en wegen. De veiligheid van deze objecten kunnen daarmee in gevaar komen. Het verwijderen van burchten kan alleen onder goede begeleiding worden uitgevoerd. Eén van de voorwaarden is een goed alternatief voor de dassen in de directe omgeving. Onze kunstburchten bieden een goed alternatief. Deze maatregelen voorkomen onveilige situatie en vertragingen op het spoor door verzakkingen.

Bewezen succesvol

Een jaar geleden is ook door Gebr. Van Kessel Onderhoud een kunstburcht aangelegd om een bestaande burcht te kunnen ontmantelen. Na een jaar zien we dat de das zijn intrede gemaakt heeft in de gebouwde kunstburcht. Op camerabeelden zien we duidelijke aanwezigheid van de das. Veldbezoeken laten zien dat de das de kunstburcht geaccepteerd heeft en er nestmateriaal in brengt.

Een succes dat laat zien dat we met goede zorg een geschikte oplossing voor zowel dier als mens kunnen bieden.