icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 februari 2020

De Noordwaard stroomt door

Gebr. Van Kessel Onderhoud voert al vier jaar het onderhoud aan de Noordwaard uit. Dit natuurgebied is speciaal ontpolderd om de rivier ‘de Merwede’ de ruimte te geven en overtollig (regen)water op te vangen om zo de regio Gorinchem te beschermen tegen (extreem) hoog water.

Gisteren was het zover: door de combinatie van de storm, het hoge water in de rivieren en een springtij is de Noordwaard voor het eerst doorgestroomd! De grazers, die wij inzetten voor ons circulair beheer om de Noordwaard ‘kaal’ te houden voor een optimale doorstroming, zijn in veiligheid gebracht. Ze zijn tijdig naar hoge en droge plaatsen gebracht.