icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 10 november 2022

Duurzaam onderhoud aan geleiderail op de A58

In opdracht van Rijkswaterstaat is Gebr. Van Kessel Wegenbouw bezig met het vervangen van 17 kilometer geleiderailconstructie in de middenberm van de A58 tussen Kapelle en Arnemuiden. Een mooi project waarbij we 60% van de geleiderail op een duurzame manier hergebruiken.

Als het staal nog voldoende van kwaliteit is, wordt er een nieuwe zinklaag op aangebracht. Vertoont het staal van de geleiderail teveel roestvorming, dan vervangen we de geleiderail volledig. Dit doen we in samenwerking met KWS en onze deelneming Van Straten Geleiderail B.V..
We beperken hiermee de CO₂-uitstoot met 70% en behalen daarmee dus ook een besparing van 40% op milieukosten. Vele duurzame voordelen, waarbij het ook nog past binnen de strenge veiligheidseisen die gelden voor geleiderail.

Het werk is onderdeel van het project Groot Onderhoud Droog Zee en Delta, waarbij we verantwoordelijk zijn voor klein en groot onderhoud aan drie rijkswegen in de regio (inclusief de bijbehorende kunstwerken en geleiderail) en het realiseren van onderhoudsarme verkeersgeleiders. 

Projectpagina: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2022/10/a58-vervangen-vangrail-tussen-kapelle-en-arnemuiden-eind-2022-begin-2023