icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 januari 2022

Duurzame en verkeersveilige maatregelen in Tiel

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft in samenwerking met gemeente Tiel de President Kennedylaan vernieuwd. Bij de uitvraag van de gemeente om onderhoud te plegen op dit wegvak hebben wij met de gemeente het verhardingsonderzoek uitgevoerd en het ontwerp nader uitgewerkt. Hierbij is gekeken naar een duurzame onderhoudsmaatregel in combinatie met verbetering van veiligheid voor fietsverkeer.

Toepassing duurzaam asfalt

Er zijn een tweetal duurzame asfalttypes toegepast in de vorm van vezelversterkt asfalt (Konwébind en SMA met 40% PR-waarde). Door de toepassing van deze constructie hebben wij de bestaande fundering kunnen handhaven. Hierdoor zijn kosten, omgevingshinder en uitstoot tot een minimum beperkt.

Waarborging van bereikbaarheid

De werkzaamheden vonden plaats tegenover de Spoedeisende Hulp en bezoekersingang van Ziekenhuis Rivierenland. Gedurende de werkzaamheden werden de verschillende verkeersstromen gescheiden middels twee omleidingsroutes die werden gecommuniceerd met tekstwagens. Er zijn verkeersregelaars ingezet en er is een by-pass aangelegd om de parkeerplaats van het ziekenhuis toegankelijk te houden voor bezoekers.

Eindresultaat

Door het vergroten van de totale wegbreedte en het verhogen van het fietspad kunnen fietsers veilig de President Kennedylaan passeren. Automobilisten kunnen de komende jaren weer genieten van een keurig vlakke weg. De bestrating is aangelegd door onze onderaannemer De Boef Bestratingen V.O.F. te Werkendam.

In opdracht van gemeente Tiel