icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 16 april 2021

Duurzame herinrichting buitenruimte station Berkel en Rodenrijs

In opdracht van de gemeente Lansingerland is Gebr. Van Kessel Wegenbouw afgelopen week gestart met de herinrichting van de buitenruimte van station Berkel en Rodenrijs. Bij dit project focussen wij ons op de inrichting van het busstation en het nabijgelegen parkeerterrein. De nadruk van dit omvangrijke RAW-contract ligt op een aantal EMVI-componenten: dit zijn duurzame uitvoering, toepassing van duurzame materialen en risicobeheersing tijdens de uitvoering.

Bij de uitvoering van dit project zetten wij divers elektrisch materieel in. Daarnaast wordt 100% van de vrijkomende materialen hergebruikt. Zo wordt de fietsenstalling die vrijkomt verplaatst naar een vereniging in Lansingerland. Tijdens de uitvoering blijft de dienstregeling voor het aanwezige openbaar vervoer volledig doorlopen. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen; de werkzaamheden worden daarom gefaseerd uitgevoerd, zodat de veiligheid van de reizigers gewaarborgd blijft. Op deze manier blijven er ook altijd voldoende fiets- en autoparkeerplaatsen beschikbaar.

Het project wordt in nauwe samenwerking met RET en metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) uitgevoerd. Waalpartners civil engineering was verantwoordelijke voor de civieltechnische projectvoorbereiding. Het ontwerp werd gemaakt door Peter Verkade Landschapsarchitect.

Als alles volgens planning verloopt, worden de werkzaamheden in oktober opgeleverd.

 

In opdracht van gemeente Lansingerland