icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 09 juli 2021

Duurzame watercirculatie door infiltratiedrainage

Het klimaat verandert. Extremen in neerslag en droogte nemen toe. Er is daarom steeds meer vraag naar maatregelen ten behoeve van (duurzame) watercirculatie. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, specialist op het gebied van drainage, ziet een opkomende trend bij agrariƫrs, gemeenten en waterbedrijven om hun drainagesystemen te vervangen door peilgestuurde drainage met diepdrains. Deze infiltratiedrainage-methode biedt de mogelijkheid om water in de winter te infiltreren en in de zomer te onttrekken. Kortom, een eigen buffersysteem met een duurzaam karakter!

Toenemende vraag

Met name bij agrariërs ziet Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een toenemende vraag. Dit komt mede door een nieuwe subsidie op waterbesparende maatregelingen. Zo ook in de Provincie Zeeland waar moeilijk aan zoet water te komen is. Steeds meer agrariërs besluiten daarom een eigen buffersysteem aan te leggen om zo hun gewassen te kunnen beregenen met gecirculeerd water. Een bijkomend voordeel: eenmaal aangelegd kan dit proces helemaal zelf beheerst worden.

Een mooie uitdaging

Steeds vaker krijgt Van Kessel Sport en Cultuurtechniek de vraag of het mogelijk is om water te circuleren en plaatselijk te (her)gebruiken. Een mooie uitdaging voor het team van afdeling Drainage. Twee jaar geleden is het team daarom in samenwerking met VolkerWessels-onderneming Aveco de Bondt een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om te infiltreren in diepdrains. Inmiddels behoort deze oplossing tot het standaard dienstenpakket en wordt infiltratiedrainage steeds vaker toegepast.