icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 22 juli 2021

Een ‘lichte’ en levendige buitenruimte in Holendrecht

Gedurende een jaar is Van Kessel Sport en Cultuurtechniek actief geweest in de gemeente Amsterdam voor het contract CCA Holendrecht. In Amsterdam-Zuidoost zijn reeds 1.600 luxe appartementen gebouwd. Wij hebben hier de gehele buitenruimte en de aanleg van verschillende daktuinen gerealiseerd. Hiermee hebben wij een groene, ‘lichte’ en levendige oase gecreëerd waar omwonenden tot rust kunnen komen.

Toepassing van lichtgewichtmaterialen

Een uitdagend project in de woonwijk Holendrecht, centraal gelegen tussen het metro- en NS-station Holendrecht en het AMC en bovenop een parkeergarage. De werkzaamheden startten met de aanleg van de daktuinen. Deze hebben we opgebouwd middels een drainagemat waardoor er optimale afwatering is. Ook hebben we in ons plan rekening gehouden met de onderliggende parkeergarage door lichtgewichtmaterialen toe te passen. Indirect zou gezegd kunnen worden dat we gebouwd hebben op een dak. Er zijn terpen van EPS-materiaal gebouwd en als substraat is lichtgewicht-grond toegepast. De terpen creëren een levendig landschapsbeeld en dienen als verhoging voor de geplante hoge bomen.

 

Duurzaam en veilig

De buitenruimte heeft naast een praktische, ook een duurzame invulling gekregen. Er zijn duurzame betonnen wandelpaden gecreëerd in organische vormen. Daarnaast hebben wij het puin van het oude pand hergebruikt voor de verharding van de parkinrichting. Om de veiligheid te waarborgen hebben we het dek afgezet met afzetpalen, zodat er geen zware voertuigen over het dek kunnen rijden.

Binnen dit contract hebben wij nauw samengewerkt met VolkerWessels onderneming BKB Infra voor de betonpaden. Het project is uitgevoerd in opdracht van de bouwcombinatie Holendrecht VolkerWessels Zeist en Rijssen.