icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 21 augustus 2020

Gebr. Van Kessel Onderhoud biedt nieuwe bestrijdingsmethode voor invasieve plantensoorten

Gebr. Van Kessel Onderhoud, dé specialist op het gebied van integraal onderhoud en beheer van wegen en groen, biedt een unieke nieuwe oplossing om structureel af te rekenen met invasieve soorten, zoals de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw. Als enige aannemer in Nederland beschikken wij over een speciale onkruidbestrijdingsmachine die invasieve plantensoorten machinaal elektrocuteert. De methode is snel, efficiënt en weersonafhankelijk.

Deze nieuwe oplossing (die eind september 2020 operationeel zal zijn) betreft een onkruidbestrijdingsmachine van 1,30 meter breed welke gemonteerd wordt aan een herdersarm of de fronthefinrichting van een tractor. Hierdoor kunnen zelfs moeilijk bereikbare plaatsen en/of taluds behandeld worden. De machine wordt van tevoren ingesteld op een gewenste bestrijdingshoogte. Deze is afhankelijk van de groeihoogte van de invasieve plant. De machine ‘beweegt’ over het gebied en elektrocuteert in één procesgang. De behandeling werkt op het bovengrondse deel en heeft een doorwerking tot onder het maaiveld. Deze bestrijdingsmethode heeft geen effect op het bodemleven.

Voor meer informatie: https://invasievesoortenbestrijden.nl/ of dowload de brochure.