icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 21 maart 2024

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) voert momenteel betononderhoud uit aan de John Frostbrug.

De John Frostbrug in Arnhem is een historisch monument en onderdeel van één van de hoofdwegen naar het centrum van gemeente Arnhem. Nadat vorig jaar de bovenzijde van de John Frostbrug is opgeknapt, zijn nu de landhoofden van de noordelijke aanbrug aan de beurt.

 

De landhoofden zijn de dragende elementen van de brug. Aan de binnenzijde is 30 jaar geleden spuitbeton aangebracht om de dekking op de wapening te vergroten, waardoor de kans op schade wordt verkleind. Inmiddels begon deze laag los te laten. Tijdens de voorbereiding zijn we verschillende samenwerkingen aangegaan namelijk voor het inventariseren van de schade en voor de ecologische onderzoeken. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan twee van de drie landhoofden gereed en zijn we met het herstel van het laatste landhoofd gestart.

 

Gelukkig heeft STEP het onderhoudscontract voor de Civiele kunstwerken in de gemeente Arnhem weer aangenomen, waardoor we de komende jaren onze prettige samenwerking kunnen voortzetten.