icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 augustus 2020

Gebr. Van Kessel (STEP) renoveert monumentale doorlaatbrug Arnhem

In opdracht van gemeente Arnhem is Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) gestart met het herstellen van de doorlaatbrug Eldensedijk in Arnhem. De brug heeft de status van Rijksmonument en diende in het verleden als een beweegbare waterkering. Vandaag de dag is de doorlaatbrug een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Arnhem-Zuid en Arnhem. De brug maakt tevens onderdeel uit van het Rijnwaalpad, een fietssnelweg tussen Arnhem en Nijmegen.

Een belangrijk aandachtspunt bij het renoveren is dat de brug zoveel mogelijk in de oude staat hersteld wordt. Zo zijn de kleuren van de leuning een benadering van de originele kleuren en is er voor gekozen om een gedeelte van de rails, waarmee de schuiven in de waterkering gelicht kunnen worden, zichtbaar te maken.

Ons projectteam zal o.a. de volgende onderhoudswerkzaamheden aan de brug uitvoeren: het verwijderen van de bestaande slijtlaag, het uitvoeren en conserveren van beton- en staalreparaties en het realiseren van nieuwe bitumineuze voegen. Gebr. Van Kessel Wegenbouw brengt de nieuwe asfaltverharding op het brugdek aan.

Het herstellen van de doorlaatbrug valt onder een raamovereenkomst dat wij gegund kregen voor het onderhoud van diverse kunstwerken in de gemeente Arnhem. Onder dit contract hebben wij dit jaar ook het Huissense viaduct en een voetgangersbrug aan de rand van Arnhem-Zuid opgeknapt.