icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 02 oktober 2020

Gebr. Van Kessel (STEP) renoveert opnieuw monumentale brug in Arnhem

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) gaat binnenkort opnieuw een Rijksmonument in Arnhem renoveren. Gelijktijdig met de werkzaamheden aan de monumentale Doorlaatbrug neemt ons team binnenkort ook de betonnen boogbrug aan de Apeldoornseweg onder handen. Dit Rijksmonument stamt uit 1928 en kenmerkt zich door de vier fraaie uitkijkhuisjes met betonnen bankjes. Weer een bijzondere klus in de historische stad Arnhem. Dit keer ook met diverse uitdagingen; zo bevindt onze werkplek zich grotendeels aan de binnenkant van het viaduct.

Onze werkzaamheden

Tijdens de renovatie wordt de betonnen constructie aan de binnenzijde van het viaduct aangepakt. Hier bevinden zich kolommen die gefaseerd gerepareerd worden. Om een veilige werkplek voor ons team te creëren wordt in het viaduct, waar zich een loze ruimte bevindt, een bijzondere bereikbaarheidsconstructie geplaatst, bestaande uit twee lagen steigerwerk. Deze zes meter hoge constructie is van tevoren nauwkeurig berekend en houdt rekening met de draagkracht van het viaduct. De constructie loopt van het ene landhoofd helemaal naar het andere landhoofd van het viaduct. In het bovenste gedeelte, bij de boog zelf, bevindt zich een overloopconstructie. Naast de renovatie aan de binnenkant wordt ook het fietspad op het viaduct vervangen. Hier wordt het beton verwijderd en opnieuw gestort. Vervolgens wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht waardoor langzaam verkeer weer veilig gebruik kan maken van het fietspad.

Raamovereenkomst kunstwerken Arnhem

Het herstellen van de boog valt onder een raamovereenkomst dat wij gegund kregen voor het onderhoud van diverse kunstwerken in de gemeente Arnhem. Onder dit contract hebben wij dit jaar ook het Huissense viaduct, een voetgangersbrug aan de rand van Arnhem-Zuid en de Doorlaatbrug, opgeknapt.

 

 

Diverse foto's hieronder komen uit het Gelders Archief