icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 november 2020

Grootschalig onderhoud Colijntunnel

In opdracht van de gemeente Delft heeft Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten groot onderhoud uitgevoerd aan de Colijntunnel in Delft. De Colijntunnel is aangelegd in 1962 zodat fietsers en voetgangers ongelijkvloers de Prinses Beatrixlaan konden kruisen waardoor een betere fietsverbinding ontstond tussen twee stadsdelen van Delft.

Zestig jaar na de aanleg van de tunnel zijn de leuningen,  de betonnen afdekkers van de tunnelbak-elementen en de conservering aan het einde van de levensduur. Wij hebben daarom nieuwe leuningen en betonnen afdekkers geplaatst. Tevens zijn de graffiti en conservering grondig verwijderd middels zandstralen waarna een nieuwe conservering is aangebracht. Als kers op de taart heeft de gemeente Delft een ‘street art’-kunstenaar gevraagd om de tunnel te voorzien van nieuwe graffiti.

Onze collega’s van Gebr. Van Kessel Wegenbouw hebben diverse werkzaamheden aan de verharding uitgevoerd, waaronder de vervanging van de tegelverharding van het fietspad in de tunnel door asfalt, het opnieuw bestraten van de tegelverharding in het voetpad en het herstellen van asfaltverharding. Ook wordt de riolering in de tunnel gereinigd zodat de tunnel gereed is voor de komende zestig jaar!