icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 15 mei 2023

Het was feest afgelopen vrijdag!

De opening van de verdubbelde rijbaan en de spooronderdoorgang op de Laan van Osseveld is een feit. Na maanden van hard werken kan het verkeer gebruik maken van de ongelijkvloerse kruising met het spoor tussen Deventer en Apeldoorn. Hiermee is een veilige situatie gecreƫerd en een verbeterde doorstroming.

Daar waar Hegeman Bouw en Infra al sinds begin 2022 begonnen is aan de bouw van de onderdoorgang heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw Oost vanaf augustus 2022 de eerste schop in de grond gezet. De verdubbeling van de rijbanen betrof een complexe exercitie, omdat er rekening gehouden moest worden met zowel de bereikbaarheid van de bouwplaats voor de onderdoorgang, als met de geplande treinvrije periodes. Daarnaast viel de periode van aanleg samen met de natste winter van de afgelopen decennia. De succesfactor binnen dit werk was de intensieve samenwerking en de grote betrokkenheid vanuit de aannemers en opdrachtgevers.

In 9 maanden tijd is er een prachtig stukje infra geboren. Er is rekening gehouden met de omgeving door het toepassen van geluidsschermen en een deklaag van ZSA (Zeer Stil Asfalt).

Wij bedanken Gemeente Apeldoorn, Hegeman, Prorail en alle andere betrokkenen voor de plezierige samenwerking. 

Lintjes doorgeknipt door:

Lint 1: Wethouder Wenzkowski en gedeputeerde Witjes
Lint 2: Danou Veenhof en Willem namens Prorail
Lint 3: Vertegenwoordiging Klankbord groep en wijkraad
Lint 4: Vertegenwoordiging bouw, aannemers Gebr. Van Kessel Wegenbouw en Hegeman Bouwgroep
Lint 5: Kinderburgemeester Jolie + enkele kinderen uit de klas