icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 29 maart 2022

In weer en wind op Duin Kop Zuid

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is bezig met de afronding van het duinlandschap in Almere. Wij hebben in september 2021 de selectie gewonnen om deel te nemen aan het bouwteam voor het project Almere Duin Kop Zuid. In de afgelopen maanden heeft het landschap een ware metamorfose ondergaan!

Duinlandschap

Het duinlandschap op de parkeergarage is gecreëerd middels 14.000 m3 EPS in 30 verschillende maten. Het was voor ons team een ware puzzel om het duinlandschap van EPS te bouwen. Door middel van een daktuinconstructie op het EPS zijn er optimale groeiplaatsomstandigheden gemaakt om het duin aan te kunnen planten. Onze cultuurtechnische expertise hebben wij ingebracht in het adviestraject om het ideale groeimedium samen te stellen. Om de duinen een natuurlijke uitstraling te geven is gebruik gemaakt van een specifiek voor deze locatie samengesteld beplantingsassortiment. De natuurlijke uitstraling van het duin komt terug in de toegepaste bestrating, trappen en zitelementen met schelpen en gele toplaag.  

Weersomstandigheden

De locatie zorgde ervoor dat de weersomstandigheden een dagelijkse uitdaging waren. Per dag zijn de werkzaamheden afgestemd op de weersomstandigheden in verband met de continue aanwezige wind. Daarnaast kon er op het werk niet veel materiaal opgeslagen worden in verband met ruimtegebrek. Dit was een mooie logistieke puzzel.

EMVI-componenten

Tijdens dit project waren de EMVI-componenten omgevingsmanagement en planning zeer belangrijk. Om de bewoners van het gebied te informeren over onze werkzaamheden hebben wij tijdens dit project gebruik gemaakt van onze Gebr. Van Kessel Bouwapp. Middels deze app communiceren wij met de omgeving over de werkzaamheden die hinder kunnen opleveren. Hierdoor is begrip en draagvlak ontstaan bij de bewoners in de omgeving.

Prettige samenwerking

De volgende bouwteam-samenwerking met gemeente Almere is reeds opgestart naar aanleiding van de prettige samenwerking op Duin Kop Zuid. Dit ervaren wij als een groot compliment!