icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 23 november 2023

Lange Nieuwstraat gemeente Tilburg

Vanmiddag is de laatste steen gelegd op het project Lange Nieuwstraat, gemeente Tilburg. De weg is hiermee weer geopend! Op het eerste oog een simpele woonstraat, maar ingewijden weten dat het anders is. Midden in de coronacrisis zijn we in 2020 gestart met een bouwteamconstructie voor het ontwerp van de herinrichting. Een intensief traject waarin de burger geparticipeerd heeft in het tot stand komen van het definitieve ontwerp.

Totale make-over

Behalve de totale make-over van de woonstraat, zat de complexiteit met name in de ondergrond. Door een wirwar aan kabels en leidingen, bodemvervuiling en de bebouwde omgeving, is er veel onderzoek nodig geweest. De ondergrondse infra moest opnieuw gerangschikt worden om ruimte te maken voor de ontkoppeling van het riool. In een vroeg stadium van het ontwerptraject werden de nutsbedrijven al actief betrokken. Deze vroege samenwerking heeft geresulteerd in een soepele uitvoering, met minimale vertraging. Na bijna 2 jaar bouwen, kijken wij met trots terug op dit project. Een periode waarin wij veel geleerd hebben. Hierbij is het belang van goede communicatie, het participeren met de omgeving en samenwerken zeer essentieel is gebleken.

Samenwerkende partijen

Samen hebben we Tilburg weer een stukje klimaatbestendiger en mooier gemaakt. Met dank aan de bewoners van de omgeving Lange Nieuwstraat, Gemeente Tilburg, Cleverland en Plein Civiel.