icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 15 februari 2024

Gebr. Van Kessel Onderhoud ondertekent het contract 'Meer Natuur in de Berm' contractgebied Veluwe van ProRail

Het contract ‘Meer Natuur in de Berm’ contract omvat het groenbeheer van de spoorbermen voor perceel Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De spoorbermen herbergen een diverse verzameling van flora en fauna. Dit is een reden waarom ProRail heeft besloten om het groenbeheer van deze bermen los te koppelen van het spooronderhoud en apart aan te besteden met een focus op biodiversiteit.

IMG-20240213-WA0015 (1).jpg

Voor Gebr. Van Kessel Onderhoud is het contract 'Meer Natuur in de Berm' op het lijf geschreven. Met onze toewijding aan duurzaamheid en certificering voor de Wet natuurbescherming en Kleurkeur op zak zullen we ons, samen met ProRail, de komende jaren inzetten voor het bevorderen van biodiversiteit in deze spoorbermen. Het contract stelt ons in staat om onze expertise optimaal in te zetten en flexibel in te spelen op veranderingen in de natuurlijke omgeving. Dit sluit ook aan op onze duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van natuurinclusief bouwen.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-02-12 om 15.44.04_0affab17 (1).jpg

ProRail heeft de ambitie om vanaf 2030 alle spoorbermen duurzaam te beheren. Dit streven geldt voor alle contractgebieden, zowel in landelijke als stedelijke omgevingen. Overal bieden spoorbermen een belangrijk habitat aan een scala van flora en fauna. ProRail is traditioneel gericht geweest op infrastructuur van ijzer, beton en staal, maar zoekt nu naar extra ervaring en deskundigheid voor duurzaam bermbeheer. Gebr. Van Kessel Onderhoud staat klaar om die rol te vervullen.