icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 23 april 2024

Meer Natuur In de Berm Veluwe van start met geaccepteerd EBBO-plan!

Het contract ‘Meer Natuur in de Berm’ omvat het groenbeheer van de spoorbermen voor perceel Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De spoorbermen herbergen een diverse verzameling van flora en fauna.

Binnen 3 maanden na ondertekening van de overeenkomst is het EBBO-plan voor het project ‘Meer Natuur In de Berm Veluwe’ goedgekeurd. Deze korte doorlooptijd is mogelijk gemaakt door de ervaring op het gebied van de Wet Natuurbescherming en de goede samenwerking tussen @ProRail, en ons team. 2 April was de start-werkinstructie waarin onze groendeskundige @Suzanne Kerstens onze medewerkers, onderaannemers en ProRail heeft meegenomen in de te treffen voorzorgsmaatregelen uit het EBBO-plan.

Wat is het EBBO-plan?

Dit is het Ecologisch Bestendig Beheer en Onderhoudsplan dat opgesteld is door onze ecoloog. Het plan bestaat uit een QuickScan natuurtoets gecombineerd met een Ecologisch Werkprotocol. Dit plan beschrijft de (mogelijk) aanwezige beschermde soorten en de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden om deze soorten te ontzien.

 

Met een startwerkinstructie op basis van een geaccepteerd EBBO-plan gaan wij direct met de juiste voorzorgsmaatregelen van start met het groenbeheer van de bermen met een focus op biodiversiteit.