icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 december 2020

N223 krijgt duurzaam asfalt

In opdracht van de provincie Zuid-Holland heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw, rayon West, werkzaamheden verricht aan de N223 (parallelwegen) te Schipluiden. Tussen de A4 en het Woudt, het kleinste dorp van Nederland, is de rijbaan aan twee zijden verbreed en voorzien van nieuwe asfaltlagen. Met het oog op duurzaamheid zijn diverse duurzame asfaltmengsels toegepast waaronder ons KonwéCO2-mengsel. Dit 'groene' mengsel wordt geproduceerd bij een voor asfaltbegrippen lage temperatuur tussen de 85 en 115°C én beschikt bovendien over een zeer hoog recyclingpercentage van maar liefst 85% tot 100%. Het hoge percentage hergebruik in combinatie met de lage productietemperatuur maakt dat op twee vlakken CO2-emissie wordt tegengegaan.

Vorige week is gestart met het frezen van de oude asfaltverharding. Vervolgens zijn de cunetten voor de verbredingen gegraven, is het zand verwerkt en is de fundering aangebracht. De nieuw aangebrachte deklaag is een innovatief SMA-mengsel dat een hoog recyclingpercentage heeft, maar liefst 40%. De deklaag en markering zijn deze week aangebracht. In totaal is er ca. 4.800 ton asfalt verwerkt op de N223. Het asfalt (KonwéCO2) werd geleverd door APH B.V. (deelneming van Gebr. Van Kessel) en de Roosendaalse Asfaltcentrale (deelneming KWS Infra). Het asfalt ten behoeve van de onderlaag (HERA mengsel) is geleverd door de Asfaltcentrale Rotterdam ACR (deelneming KWS Infra).

 

Voor dit project zullen wij in een bouwcombinatie met Gebr. De Koning ook een nieuwe rotonde realiseren welke toegang geeft tot de nieuwe parallelwegen. Tevens verbreden en versterken wij de Heulbrug en vervangen wij de bestaande fietstunnel. Zie ook:

 

https://www.kessel.nl/nl/nieuws/detail/ondertekening-reconstructie-n223

In opdracht van: provincie Zuid-Holland