icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 06 oktober 2020

Nieuw materieelstuk voor o.a. de bestrijding van invasieve (planten)soorten (waaronder de Japanse duizendknoop)

Aan het materieelpark van Gebr. Van Kessel is afgelopen week een nieuwe onkruidbestrijdingsmachine toegevoegd. Deze unieke machine rekent, door middel van elektrocutie, structureel af met o.a. invasieve (planten)soorten, zoals de Japanse duizendknoop, de Reuzenberenklauw en de Pitrus. De machine wordt vanaf heden ingezet op diverse projecten van Gebr. Van Kessel Onderhoud.

De onkruidbestrijdingsmachine heeft een instelbare werkbreedte van maximaal 1,30 meter en is in de fronthefinrichting van een tractor bevestigd. Vanaf het groeiseizoen 2021 is het werktuig ook operationeel inzetbaar en wordt deze gemonteerd aan een tractor met (herder)werkarm. Hierdoor kunnen ook (invasieve) planten op moeilijker bereikbare plaatsen behandeld worden, zoals hellingen, sloottaluds en taludverhardingen.

Bestrijdingsmethode

De machine rijdt over de te bestrijden planten en elektrocuteert deze in één procesgang. De behandeling werkt op het bovengrondse deel en heeft een doorwerking via de wortels tot onder het maaiveld. Door middel van een (minimaal instelbare) hoogtebegrenzing kan aanvullend worden gekozen om selectief planten te behandelen i.p.v. een volveldbehandeling. De bestrijdingsmethode heeft geen effect op het bodemleven of ondergrondse infra (kabels en leidingen).

 

De nieuwe machine is tevens inzetbaar bij de ‘normale’ onkruidbeheersing op halfverhardingen (zoals klinkerwegen en tegelpaden) en open verhardingen (zoals zand- en grindpaden).

 

Zie ook: https://invasievesoortenbestrijden.nl/