icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 04 september 2020

Nieuw visitekaartje voor Gouda; Gebr. Van Kessel realiseert herinrichting stationsgebied

In opdracht van gemeente Gouda is Gebr. Van Kessel Wegenbouw (rayon West) de komende jaren druk bezig met de herinrichting van het zuidelijke stationsgebied. Het zuidelijk stationsgebied krijgt een metamorfose en wordt het nieuwe visitekaartje van Gouda. De openbare ruimte wordt bovendien groener en duurzamer

Werkzaamheden

Het stationsgebied wordt voorzien van nieuw straatwerk en asfalt. Daarnaast wordt een nieuw busstation aangelegd met meer comfort en overzicht voor de reizigers. Ook komt er een waterberging onder het plein van het stationsgebouw en twee nieuwe fietsenstallingen om het groeiend aantal reizigers goed te kunnen faciliteren. Door deze aanpassingen krijgt het stationsgebied een opgeruimder beeld, wordt het vervoersknooppunt versterkt en wordt de uitstraling richting het centrum verbeterd. De architectuur van de stationshal blijft behouden, net als de monumentale platanen op het busplein voor de kerk. 

Busstation met combi-deklaag

Inmiddels heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw het nieuwe busstation met nieuwe opstelplaatsen gerealiseerd. Het busstation is voorzien van asfalt met een ‘combi-deklaag’, die bestand is tegen hoge mechanische en chemische belastingen. Het asfalt kan daardoor een zwaardere verkeersklasse aan, zoals in dit geval bussen.

Gemeente Gouda werkt voor deze herontwikkeling nauw samen met ProRail, de NS en de provincie Zuid-Holland. De oplevering van het stationsgebied staat gepland  in het eerste kwartaal van 2022.

 

Ontwerp: De Nijl Architecten