icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 12 januari 2021

Nieuwe rondweg Nieuwaal; dwars door de weilanden en over de watergangen

In opdracht van de gemeente Zaltbommel heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw (rayon Oost/Zuid) onlangs de nieuwe rondweg in het dorp Nieuwaal gerealiseerd. De nieuwe weg werd dwars door de weilanden en over de watergangen heen aangelegd. Een uitdagend project, mede omdat dit soort werk tegenwoordig niet veel meer voorkomt.

Het werk bestond hoofdzakelijk uit opruim-, ontgravings- en rioleringswerkzaamheden. Daarnaast zorgden wij voor de funderings- en asfaltwerkzaamheden en werden er diverse duikers aangelegd. Het project omvatte tevens het aanleggen van een kokerduiker voor de kruising van een grote watergang. Tijdens de werkzaamheden zijn de elementen, die zo’n 4500 kilo per stuk zijn, op een betonnen fundering en in de juiste positie geplaatst. Dit gebeurde middels een 200-tons telescoopkraan.

Voordat de rondweg werd aangelegd was Nieuwaal omsloten door kassen en reed een deel van het tuinbouwvrachtverkeer dagelijks door de kern van het dorp. Nu de rondweg in gebruik genomen is, is de leefbaarheid van de kern van Nieuwaal sterk verbeterd. Bovendien is het dorp een stuk veiliger geworden voor fietsers en voetgangers.

In opdracht van: gemeente Zaltbommel