icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 30 april 2021

Onderhoudscontract bermen afroven

In opdracht van de CGM (een samenwerking tussen gemeenten) is Gebr. Van Kessel Onderhoud gedurende een periode van vier jaar verantwoordelijk voor de invulling van het onderhoudscontract ‘Bermen afroven’ in de gemeente Cuijk, Grave, Mill Sint Hubert, Sint Anthonis en Boxmeer. Het betreft een raamovereenkomst, waarbij deze gemeenten samen zijn aangesloten.

Onze werkzaamheden bestaan uit bermverlaging, bermprofilering en bermaanvulling. Met dit pakket voorkomen wij gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als gevolg van verhoogde bermen. Door begroeiing en uitzetting van de bodem hebben bermen de neiging hoger te worden dan het naastgelegen wegdek. Hierdoor kan op en langs de wegen water ontstaan wat voor overlast kan zorgen. Dit kan meerdere gevaarlijke gevolgen hebben zoals aquaplanning, rijbaanschade (als gevolg van vorst en dooi), verminderde zichtbaarheid van markeringen en met water verzadigde bermen direct naast de rijbaan. Een mooie opdracht met de uitdaging om per locatie de beste aanpak te kiezen en de berm in het juiste profiel te krijgen.

Wij zijn al in enkele van bovengenoemde gemeenten actief geweest met het verlagen van de bermen. Later dit seizoen gaan we starten in de gemeente Boxmeer.

 

In samenwerking met CGM