icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 19 november 2021

Oplevering Entreegebouw en AMC Health Park

Op maandag 15 november jl. is het nieuwe Entreegebouw en het AMC Health Park opgeleverd aan Amsterdam UMC, locatie AMC. Bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (VolkerWessels ondernemingen) was verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het project.

Over het project

Het nieuwe Entreegebouw is een ontwerp van Ontwerpcombinatie Nuy Van Noort/ temp.architecture.urbanism/ Studio BLAD. Kern van het gebouw is de centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen. Het gebouw is gerealiseerd in een parkachtig landschap, het AMC Health Park, waar patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten en buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Met een loopbrug van het station naar het ziekenhuis vormen het voorterrein van het AMC en het station Holendrecht nu een prachtig organisch geheel. Naar verwachting zal het nieuwe entreegebouw eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Over de bouwers

Naast de VolkerWessels ondernemingen in de bouwcombinatie (MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek) zijn meer VolkerWessels bedrijven betrokken bij dit project: Westo Prefab betonsystemen, Reinaerdt deuren, Volker Staal & Funderingen, VolkerWessels Materieel & Logistiek, Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten en HOMIJ Networks voor de data installatie en glasvezelverbindingen.

Fotografie: Johan Carlier