icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 oktober 2023

STEP (Speciale Technieken En Producten), onderdeel van Gebr. Van Kessel, herstelt de Posttunnel in Rotterdam na een brand.

Na een verwoestende brand die de Posttunnel in Rotterdam in februari 2022 trof, zet STEP haar expertise in om de schade te herstellen en de tunnel weer operationeel te maken.

Een van de meest uitdagende aspecten van dit project is de restauratie van de betonnen structuur van de tunnel, inclusief het herstellen van scheuren die zijn ontstaan als gevolg van de brand. Het vuur heeft niet alleen het beton aangetast, maar ook de wapening binnenin beschadigd. Het team van STEP heeft een plan ontwikkeld om de tunnel weer veilig en functioneel te maken.

Om de betonnen structuren te herstellen, worden geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen ingezet. Scheuren in het beton worden gedetailleerd geïnspecteerd en gerepareerd om de structurele betrouwbaarheid van de tunnel te herstellen. Beschadigde betonsecties worden verwijderd, gereinigd en hersteld. Vervolgens wordt het beton opnieuw aangebracht met speciale samenstelling om duurzaamheid en brandbestendigheid te waarborgen.