icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 24 augustus 2020

Realisatie natuurgebied ‘De Lange Rekken'

In opdracht van de gemeente Tilburg is Gebr. Van Kessel Wegenbouw nauw betrokken geweest bij het ontwerpen en realiseren van natuurgebied ‘De Lange Rekken’. Het gebied is 10 jaar geleden door de gemeente Tilburg aangekocht vanuit een natuurcompensatieverplichting; het doel was om hier optimale natuurvriendelijke omstandigheden te creëren voor (boerenland)vogels, flora en fauna.

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de inrichting van het gebied. Zo zijn de oevertaluds van de bestaande sloten opnieuw geprofileerd, zijn er nieuwe (verbindings-)sloten gegraven en is een inlaatvoorziening met pomp en regelbaar overstortstuwtje aangelegd. Het inrichten en beheren van het gebied gebeurde in samenwerking met het Waterschap Brabantse Delta, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Tilburg, de Weidevogelgroep en Brabants Landschap.

Wethouders Mario Jacobs van de gemeente Tilburg en Aletta van der Veen van de ABG-gemeente  (gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen) hebben 20 augustus jl. de openingshandeling verricht.

 

Bron: KNNV, afdeling Tilburg en gemeente Tilburg
Copyright foto’s: G. Stooker