icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 mei 2020

Samenhorigheid team werpt vruchten af bij herinrichting Amersfoortseweg Doorn

In opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft het team van Gebr. Van Kessel Wegenbouw afgelopen februari en maart hard gewerkt aan de herinrichting van de Amersfoortseweg in Doorn. Dat een positieve mindset binnen een team kan leiden tot een nog beter resultaat, bleek maar weer eens in Doorn; het werk, waarvoor ‘op papier’ 13 weken was gepland, werd 3,5 week eerder opgeleverd. Dit is niet alleen tot volle tevredenheid van de opdrachtgever maar ook van de winkeliers en omwonenden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vonden plaats in de drukke dorpskern van Doorn over een lengte van één kilometer. Er is een veiligere oversteek geplaatst, meer snelheidsmaatregelen (o.a. een snelheidsbeperkend element), een verhoogd fietspad, bredere voetpaden en parkeervakken. Om de verkeershinder te minimaliseren is het aanbrengen van de voet- en fietspaden uitgevoerd terwijl het verkeer door kon blijven rijden.

Teamspirit

De vaste kern van team Wegenbouw werkte bij dit project optimaal samen met onderaannemers. Mede door de onderlinge teamspirit is dit project een mooi praktijkvoorbeeld van Samen Slimmer Bouwen; niet wachten totdat de werkzaamheden van een andere partij zijn afgrond maar elkaar verder helpen om tijd te besparen; zo hielpen grondwerkers en stratenmakers met elkaars werkzaamheden.

Buurtmaatjes in overvloed

Hoewel in het plan een buurtmaatje als contactpersoon voor de omwonenden was opgenomen, ontstonden er ter plaatste meerdere ‘buurtmaatjes’. Het hele team hielp waar nodig; van het tillen van boodschappen tot het leggen van extra gewenste rijplaten t.b.v. een betere bereikbaarheid van lokale winkels. Voor het meedenken en hun inzet is het team door omwonenden regelmatig beloond; zo ontvingen zij gebak, saucijzenbroodjes en een lunch bij de plaatselijke Chinees ‘Happy Garden’!

Meer weten over dit project? Dit lees je op de projectpagina.