icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 14 oktober 2021

Samenwerking bestrijding invasieve soorten boekt succes!

Sinds een half jaar hebben Gebr. Van Kessel Onderhoud en Weed Free Service B.V. hun expertises en krachten gebundeld ten behoeve van de bestrijding van invasieve plantensoorten, zoals de Japanse Duizendknoop en de reuzenberenklauw.

Met 100% milieuvriendelijke bestrijdingsmethodes hebben wij deze zomer al vele locaties in de Nederlandse gemeenten en provincies verlost van deze agressieve plantensoorten. Hierdoor is veel ondergrondse schade voorkomen. We werden bij onze bestrijding ‘geholpen’ door de natte zomer. Dit komt de bestrijdingswijze ten goede omdat de stroomtechniek van zowel de Zasso XPower als de Rootwave methode de mooiste resultaten laat zien bij natte perioden.

Over invasieve plantensoorten

Invasieve plantensoorten, zoals de Japanse duizendknoop, de Pitrus, de Watercrassula, de Waternavel en de Reuzenberenklauw kunnen veel overlast veroorzaken. Ze verdringen niet alleen normale plantengroei maar brengen zelfs schade toe aan de ondergrondse infra en gebouwen. Reden genoeg om deze soorten snel en effectief te bestrijden.

Over de technieken

Gebr. Van Kessel Onderhoud, specialist op het gebied van integraal onderhoud en beheer van wegen en groen, beschikt als enige* Nederlandse aannemer over een speciale onkruidbestrijdingsmachine die invasieve plantensoorten machinaal elektrocuteert. Weed Free Service B.V. heeft als specialist op het gebied van milieuvriendelijke onkruid en exotenbestrijding, o.a. div. speciale technieken ontwikkeld voor het bestrijden en beheersen van deze woekerplanten. Onze samenwerking biedt meerdere oplossingen in het totale dienstenpakket. Dit is een groot voordeel, omdat iedere locatie een specifieke aanpak vereist.

*voor zover ons bekend is