icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 16 mei 2024

Spuitbeton Zuidwestboog Meteren door Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP).

Voor het project ‘Zuidwestboog Meteren’ brengt STEP spuitbeton aan voor de tijdelijke grondkering onder één van de viaducten van de Betuweroute. Deze grondkering is nodig om ruimte te maken voor een transportroute in het project. De grondkering vervangt het talud en bestaat uit een betonnen wand die met grondnagels wordt verankerd in het achterliggende grondlichaam. Het beton voor de wand wordt in drie lagen aangebracht door middel van het spuiten van beton. Tussen deze lagen worden stalen wapeningsnetten geplaatst.

Project ‘Zuidwestboog Meteren’ is onderdeel van programma Hoogfrequent Spoorvervoer van ProRail. Met de bouw van deze spoorboog wordt het voor goederentreinen mogelijk om vanaf de Betuweroute naar het zuiden (en andersom) te rijden.