icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 07 juli 2020

Terreininrichting met landelijke allure

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is momenteel druk bezig met de engineering en gaat starten met de realisatie van het Wijkpark Cromvliet in Den Haag.

Het park krijgt een landelijke allure en wordt voorzien van een podium en een Urban Waterbuffer. Landschapsarchitect Buro Sant en Co is verantwoordelijk voor het fraaie ruimtelijke ontwerp waarbij sterk rekening is gehouden met de inbreng van de bewoners. De realisatie van het park moet een extra boost geven voor thema’s als woningverbetering en veiligheid.

In nauwe samenwerking met gemeente Den Haag en Buro Sant en Co zorgde Van Kessel Sport en Cultuurtechniek voor het uitvoeringsontwerp van de herinrichting en realisatie van het park en de openbare ruimte hieromheen. Daarnaast is een uitvoeringsontwerp gemaakt voor het podium en het Urban Waterbuffer-systeem.

Het Urban Waterbuffer-systeem is een integrale oplossing voor wateroverlast en droogte in de stad. Het systeem zorgt ervoor dat het regenwater in het stedelijke gebied wordt gezuiverd en langer wordt vastgehouden. Zie voor meer informatie: www.urbanwaterbuffer.nl/

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden eind 2020 afgerond.

De bouw van de Urban Waterbuffer (te zien op de foto) is inmiddels van start gegaan! Uiteindelijk kan hier 35.000.000 liter regenwater per jaar vastgehouden worden.

Copyright foto: Field Factors