icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 29 mei 2020

Tijdelijke bronbemaling Circuit Zandvoort

Voor de aanleg van de publiekstunnels op het Circuit Zandvoort was een tijdelijke verlaging van de grondwaterstand noodzakelijk. Van Kessel Bronbemaling is eind september 2019 benaderd voor het ontwerp van de bemalingssystemen. Tevens is ons team gevraagd om het traject voor het verkrijgen van de watervergunning te begeleiden.

Ten behoeve van het ontwerp en het verkrijgen van de watervergunning is op het Circuit van tevoren een aantal pompproeven uitgevoerd. Met behulp van een onderbouwende rapportage is vervolgens een definitieve bemalings-ontwerp opgesteld met een minimaal effect op de omgeving en een maximaal resultaat ten gunste van de werkzaamheden.

Het team van Van Kessel Bronbemaling heeft voor dit project nauw samengewerkt met de opdrachtgever, de hoofdaannemer, het Hoogheemraadschap van Rijnland. Mede hierdoor konden de bemalingswerkzaamheden tijdig starten en zijn deze in maart 2020 op tijd afgerond. Gedurende de gehele periode is de omgeving 24/7 gemonitord.