icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 29 november 2023

Twee nieuwe Tiny Forests in één week!

Op zowel basisschool MDO De Poldervaart in Schiedam (22 november) als basisschool Merlebos in Heeze (23 november) zijn deze week Tiny Forests aangeplant in samenwerking met Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel).

Afbeelding3.jpg

Een Tiny Forest is een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de school hebben de eerste bomen geplant. Hierbij werden ze in Schiedam geholpen door wethouder Frans Hamerslag van de gemeente Schiedam, Hans Borsje, regiomanager van VolkerWessels Vastgoed en onze algemeen directeur Jaap Kamp. In Heeze was er hulp van wethouder @Robert Groenewoud en Maikel Staps, directeur van Stam + De Koning Bouw.

De Tiny Forest is een nieuw stukje natuur in de stad, waar wel 25 tot 30 verschillende soorten bomen in staan en waar veel dieren zich thuis voelen. Daarnaast zal de Tiny Forest dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen van de school, die er ook onderzoekjes zullen doen en het bos zullen helpen onderhouden. De gemeente Schiedam ondersteunt initiatieven van scholen op het gebied van vergroening en het klimaatbestendig maken van schoolpleinen.

Afbeelding2.jpg

Door een samenwerking met VolkerWessels, IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe is de aanleg van deze Tiny Forests in Schiedam en Heeze nu een feit. De afgelopen weken hebben wij al voorbereiding getroffen op het schoolplein, zodat de kinderen vandaag direct aan de slag konden met het planten van de boompjes. Begin dit jaar zijn al zes Tiny Forests geplant in o.a. Limburg, Overijssel en Drenthe. De ambitie is om daar komend voorjaar nog tien locaties aan toe te voegen.