icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 16 juni 2020

Uitvoer werkzaamheden nog veiliger door verbeterideeën vanuit de organisatie

Bij Gebr. Van Kessel worden medewerkers actief gevraagd om mee te denken over veiligheid; veiligheid begint immers bij houding en gedrag in de hele organisatie. In het kader hiervan stimuleren wij onze medewerkers om verbeterideeën ten opzichte van veiligheid aan te leveren. De ideeën worden bekeken en ieder kwartaal kiest onze KAM-afdeling een ‘beste verbeteridee’.

Het beste verbeteridee van Q1 draait om de meest voorkomende risico’s van machines en de gevaren op de bouwplaats. Het idee is om nieuwe medewerkers tijdens hun introductie kennis te laten maken met gangbare machines. Dit idee is verder uitgewerkt naar een veiligheidbewustzijn bevorderend plan van aanpak waarbij medewerkers ook zelf op onderzoek uitgaan naar risico’s door o.a. een kijkje te nemen in de cabine van verschillende materieelstukken. Het plan wordt inmiddels bij Gebr. Van Kessel ingezet tijdens de inwerkperiode van minder ervaren, nieuwe medewerkers.

De winnende collega van het beste verbeteridee heeft een cadeaubon ontvangen.