icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 06 november 2020

Van Kessel Bronbemaling bouwt imposante overkluizing middenspanningskabels

In opdracht van de Alliantie Markermeerdijken heeft Van Kessel Bronbemaling onlangs in Warder een overkluizing gebouwd. De overkluizing dient voor de overbrugging van twee middenspanningskabels. Het kunstwerk is één van de grootste overkluizingen in Nederland wat betreft vrije overspanning, 36 m¹ totaal. Het kunstwerk werd speciaal voor dit project ontworpen en is geplaatst door twee 100-tons telekranen.

De Markermeerdijk wordt over een afstand van 33 kilometer door de Alliantie versterkt. In Warder liggen kabels onderaan de dijk in de berm van de weg die niet buiten bedrijf gesteld kunnen worden. Dit is vanwege een melkveehouder die 24 uur per dag stroom nodig heeft. Om de binnenwaartse versterking van de dijk te realiseren is ervoor gekozen om de kabels tijdelijk te verleggen. Middels de overkluizing zijn de kabels voor een periode van drie jaar omgelegd. Als de werkzaamheden zijn voltooid, worden de kabels weer in de berm van de nieuwe dijkweg teruggebracht en gekoppeld aan het net.