icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 25 februari 2020

Van Kessel Bronbemaling verzorgt bemalingswerkzaamheden bij station in Leuven

Van Kessel Bronbemaling is op dit moment aan het werk in Leuven (Belgiƫ) aan het Martelarenplein. Dit plein bevindt zich voor het station van Leuven, waar BESIX momenteel aan een uitbreiding van de bestaande ondergrondse fietsenstalling werkt. Aan ons de taak om te zorgen voor een droge en veilige werkplek tijdens de werkzaamheden.

Een mooi project op een prachtige locatie! Van Kessel Bronbemaling is hier verantwoordelijk voor het installeren van de bronnen door middel van machinaal
spoelboren. In de bronnen zijn onderwaterpompen geïnstalleerd om het grondwater te onttrekken. Deze bronnen zorgen voor de gewenste verlaging van de grondwaterstand in de bouwput. Het bemalingssysteem is volledig elektrisch uitgevoerd en voorzien van een aansturingssysteem via een webapplicatie (online) met de benodigde monitoring en alarmering. Op deze manier kan, zo nodig, op afstand het onttrekkingsdebiet en het verlagingsniveau bijgesteld worden.

Hergebruik van het water

Het afvoersysteem van het bemalingswater is voorzien van een separaat automatisch vullend waterbuffer (inclusief pompvoorziening). Hierdoor kan het grondwater hergebruikt worden door onze opdrachtgever en door de stadsdiensten. De waterbuffering wordt automatisch gevuld vanuit het bemalingssysteem en is tevens aangesloten op de webapplicatie, het water kan dan opgehaald worden bij het aftappunt op de bouwlocatie. Dit water wordt gebruikt voor bijv. het besproeien van beplantingen en voor het schoonmaken van de bouwmaterialen en vrachtwagens op de bouwlocatie.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in augustus/september 2020 gereed zijn.