icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 04 september 2023

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek betrokken bij aanleg klimaatbos in Gemert

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) heeft, in samenwerking met Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, de Bonth van Hulten en Aveco de Bondt, met trots haar betrokkenheid aangekondigd bij de realisatie van een klimaatbos. De feestelijke opening van dit bijzondere project vond afgelopen week plaats, op het landgoed Cleefswit in Gemert.

Tijdens het evenement werd een speciaal bord onthuld, dat de inzet van alle betrokken partijen bij het klimaatbos markeert. Aansluitend op de onthulling vond een korte excursie plaats, waarbij de geplante bomen werden bezocht onder deskundige begeleiding van de Bosgroepen. Deze excursie bood de gelegenheid om uit eerste hand de bijdrage aan het klimaatbos te ervaren en meer te leren over de duurzame initiatieven die het project omringen.

Het klimaatbos is het resultaat van ons plan voor duurzame uitvoering van de restauratie bekledingsmuren en kazematten op de lunetten. Hierin werd expliciet toegelicht hoe wij de CO2-uitstoot reduceren en waar dit niet 100% mogelijk is, wij de registraties bijhouden. Als een manier om verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu, kozen we ervoor om dit klimaatbos aan te leggen als compensatie voor de extra uitstoot. Gedurende het afgelopen plantseizoen werden maar liefst 1100 bomen geplant op het landgoed, als onderdeel van onze toewijding aan een duurzamere toekomst.

Tijdens de opening kwamen alle betrokken partijen samen om het bereikte resultaat te vieren en te benadrukken hoe belangrijk gezamenlijke inspanningen zijn voor het behoud van ons milieu. Het evenement bood een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de rol van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek en andere partners in de ontwikkeling van dit klimaatbos.