icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 juli 2023

Verticale drainage naast de Johan Cruijff ArenA

In de schaduw van de Johan Cruijff ArenA wordt door ViaDrain (onderdeel van Gebr. Van Kessel) verticale drainage aangebracht. Machinist Mark zet in deze fase zo'n 37.000 prikken. De drains worden geplaatst in een driehoeks-stramien van 1.00 m. Met een diepte van circa 7 meter komt dit totaal op maar liefst 259.000 strekkende meter aan verticale drain! Hoeveelheden, waar de mannen van ViaDrain de hand niet voor omdraaien. Inmiddels is dit de derde fase van de werkzaamheden; eerder werd er al verticale drainage aangebracht in het najaar van 2022 en dit voorjaar.

Met de verticale drainage wordt een versnelling van de zetting gerealiseerd. De bodem is opgebouwd uit circa 7 meter slappe klei/veengrond, die een slechte draagkracht heeft. Om deze draagkracht te verbeteren worden de verticale drains aangebracht, zodat het (spannings)water versneld kan uittreden. De drains worden aangebracht op een werkvloer van een meter zand.

Voorheen lagen op deze locatie de velden van sportpark Strandvliet. Deze sportvelden zijn verdwenen, want de gemeente Amsterdam gaat hier een Smart Mobility Hub bouwen. Hierin komen verschillende parkeer- en vervoersvoorzieningen samen in één gebouw. Bovendien worden op het dak van dit gebouw nieuwe sportvelden aangelegd. Een multifunctionele ruimte dus!

Het grondwerk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf JdB groep. Wij zijn blij dat we voor deze specialist in grondwerk (ook voor dit werk) de verticale drainage mogen aanbrengen. Samen werken we bij aan een sterk fundament voor de Hub.

ViaDrain is ook voor uw project de juiste partner voor het aanbrengen van verticale drainage of andere zettingsversnellende maatregelen. Neem contact op met onze specialisten van ViaDrain via drainage@kessel.nl.