icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 februari 2023

Onze collega’s zijn begonnen bij de VolkerWessels Vakschool

Een mooie kans tot omscholing; dat dachten Nick Wenting (19 jaar) en Ruud Teuwsen (33 jaar). Nick heeft een overstap gemaakt vanuit de elektrotechniek. Ruud is al een tijd werkzaam bij Gebr. Van Kessel en is toe aan verdieping in zijn vakgebied. De heren zijn beiden begonnen met de opleiding Vakman GWW via de VolkerWessels Vakschool.

Werken én leren, wie wil dat nou niet?

Bij de VolkerWessels Vakschool ligt de focus op jouw ontwikkeling en loopbaan. Je wordt opgeleid tot vakman óf vakvrouw in jouw expertise! Je werkt en haalt tegelijkertijd je mbo-diploma. Dit kan meestal al in 1 jaar. Dit is jouw mogelijkheid tot omscholing, bijscholing of opleiding zodat je voorbereid de toekomst tegemoet gaat.

Zowel Nick Wenting (19 jaar) als Ruud Teuwsen (33 jaar) zien mooie kansen via deze vakschool. Beiden zijn op dit moment werkzaam bij Gebr. Van Kessel en gaan de opleiding ‘Vakman GWW’ volgen. Elk van hen heeft een eigen achtergrond. Nick heeft een overstap gemaakt vanuit de elektrotechniek. Ruud is al een tijd werkzaam bij Gebr. Van Kessel. Wij mochten ze een aantal vragen stellen over hun ervaringen en ambities.

Waarom heb je gekozen voor de VolkerWessels vakschool en deze opleiding?

Nick: “Het werk sprak me aan, lekker veel naar buiten. Dat geeft een vrij gevoel. Ik vind het gaaf om van niets, iets te maken. Ik heb gekozen voor de VolkerWessels Vakschool omdat het je makkelijk wordt gemaakt om een opleiding te volgen.

Ruud: “Ik wil graag riolering beter onder de knie krijgen. Deze opleiding zie ik als een opstapje om door te stromen. Als het goed is, kan ik dit verkort of versneld doen, omdat ik al ervaring in het werkveld heb.

Hoe bevalt alles tot nu toe?

Nick: “De lessen zijn nog niet begonnen maar tot nu toe is alles duidelijk. Ik kijk er naar uit! Het is allemaal heel praktijkgericht.

Ruud: “Ik zag er eerst tegenop maar alles is goed geregeld. Gelukkig kan ik de vakschool doorlopen op een ander tempo dan iemand die net start en geen of weinig ervaring heeft. Je wordt apart meegenomen en er wordt gekeken naar jouw niveau. Als je klaar bent voor het examen, mag je deze zo snel mogelijk maken. Voor we starten wordt er ook een niveautoets gedaan. Daarna worden we ingedeeld in groepen van ons eigen werkniveau.

Wat betekent het voor jou als je deze opleiding succesvol afrond?

Nick:  “Voor mij betekent het dat ik mijn basiskennis goed op orde heb. Daardoor kan ik een basis leggen voor een volgende stap. Machinist worden lijkt me bijvoorbeeld wel leuk.

Ruud: “Het zou betekenen dat ik verder kan. Ik wil graag voorman worden. Ook zou ik leermeester willen zijn in de toekomst. Het doorgeven van kennis vind ik belangrijk.”

 

Wil jij ook de beste in jouw vak worden? Bekijk onze vacatures en wie weet kan je binnenkort ook een opleiding volgen via de Vakschool.