icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Schermtechnieken

Met onze draineermachines zijn wij in staat om diverse soorten verticale schermen of folies aan te brengen.

Enkele voorbeelden:

  • Worteldoekschermen ter bescherming van verhardingen, sportvelden en leidingen
  • Bentoniet wanden met of zonder een folie, afhankelijk van de gewenste doorlaatbaarheid
  • Waterremmende folieschermen in een natuurgebied of als maatregel om het onttrekkingsdebiet te beperken en verdroging te voorkomen
  • Infiltratie schermen met zand of grind en indien gewenst met drains
VZG

VZG-techniek voor dijkversterking

Recent heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een techniek ontwikkeld voor het aanbrengen van Verticaal Zanddicht Geotextiel (VZG) ten behoeve van dijkversterking. Deze techniek is speciaal bedoeld om het pipingprobleem tegen te gaan. De techniek maakt gebruik van een speciale diepdrainagemachine, die het Verticaal Zanddicht Geotextiel (filterdoek) in de bodem plaatst. Het doek laat water door en houdt zand op zijn plaats.

De VZG-techniek hebben wij doorontwikkeld, mede naar aanleiding van een marktconsultatie die werd uitgeschreven door Waterschap Rijn en IJssel. Marktpartijen mochten hierbij meedenken over een oplossing voor het pipingprobleem en naar aanleiding daarvan een bruikbare techniek ontwikkelen. Voor onze techniek hebben wij een 'Gouden Innovatie Pluim' mogen ontvangen. Het waterschap ziet de techniek daarmee als ‘bewezen techniek’.

Waterremmende folieschermen

Wij beschikken over een techniek met waterremmende folie. Deze techniek heeft als doel om het onttrekkingsdebiet te beperken en daarmee de invloed van bronbemaling op de omgeving te verkleinen. De folietechniek kan worden uitgevoerd rondom mastfundaties en bij bouwkuipen. De techniek is recent toegepast voor de mastfundaties bij windpark in Wieringermeer.

Contactgegevens