icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Zettingsversnellende maatregelen

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek past twee methodes toe om de consolidatie van de bodem te versnellen.

Verticale drainage (ViaDrain)

Met verticale drainage (ViaDrain) klinkt de grond versneld in. Het overspannen water stroomt horizontaal naar een drain, waar het naar boven en naar beneden afgevoerd wordt. Na het consolidatieproces is de grond stabiel genoeg voor bijvoorbeeld het aanleggen van wegen. Bovendien zijn er minder nazettingen, zodat de kosten voor onderhoud aan infrastructuur minimaal zijn.

ViaDrain heeft hydraulisch aangedreven stellingen voor diverse soorten drains. Deze kunnen drainage aanbrengen tot 21 meter diepte.

Versnelde consolidatie (IFCO)

In toenemende mate passen wij de IFCO-methode (Intensief Forcerend Consolideren van de Ondergrond) toe op onze projecten. Door deze geavanceerde methode in te zetten wordt de grond ten behoeve van toekomstige woonwijken, bedrijventerreinen of infrastructurele projecten snel en hoogwaardig bouwrijp gemaakt.

De IFCO-methode is gebaseerd op enerzijds het verlagen van het grondwater (d.m.v. horizontale diepdrainage) en anderzijds het aanbrengen van onderdruk in de bodem met als doel de consolidatie van de bodem te versnellen. De methode levert een tijdwinst op tot wel 80% en dat is zeer aantrekkelijk; projecten kunnen zo aanzienlijk sneller worden opgeleverd.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de IFCO-methode

Contactgegevens