icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Bermoplossingen

Gebr. Van Kessel Wegenbouw is verrassend veelzijdig op het gebied van bermversteviging. Voor elke soort ondergrond en/of belasting hebben wij een oplossing in huis. Wij bieden zowel klassieke als innovatieve, duurzame oplossingen.

Bermprint
Bermprint is een constructie van bermasfalt bestaande uit een verharding van gebonden funderingsmaterialen met een gewalste ribbel. Deze oplossing vereist nauwelijks tot geen onderhoud. Bermprint zorgt voor een stevige, stabiele uitwijkstrook. Door het ribbeleffect worden weggebruikers geattendeerd op afwijkend rijgedrag zodra ze de berm raken. Bermprint functioneert dus niet alleen als een verbreding maar ook als een ‘schrikstrook’. Bovendien heeft bermprint door de afwijkende kleur en de ribbelstrook niet de uitstraling van een wegverbreding.

Bermcrete® / PIB
De bermverharding Bermcrete® is een permeabele infrabeton (PIB) met drainerende eigenschappen. Mede door deze open structuur raakt Bermcrete® begroeid en heeft het de uitstraling van berm en niet van wegverbreding. Bermcrete® is een product van betonmortelproducent Mebin (onderdeel van HeidelbergCement Group). Wij hebben een nauwe samenwerking met Mebin.

Waterdoorlatend bermasfalt
Voor een bermverharding kan ook waterdoorlatend asfalt worden toegepast. Deze constructie bestaat uit grove ZOAB waartussen het groen voldoende ruimte krijgt om te groeien. Dit heeft een natuurlijk effect.

Secubric
Wij realiseren ook bermverhardingen van Secubric, een product van Swaans Beton. Secubric is een gewapende prefab bermverharding.

Bermbeton
Bermbeton is een bermverharding die helemaal glad wordt afgewerkt. Optioneel kan in de verharding een ribbel of een uitsparing worden aangebracht.

Puinstroken
Een puinstrook is een klassieke en goedkope oplossing van grauwacke (zandsteen) of menggranulaat. Hoewel de methode steeds minder wordt toegepast, kunnen wij dit uiteraard nog altijd realiseren.

Grasbetonstenen
Grasbetonstenen passen wij toe als de betere variant voor puinstroken. Grasbetonstenen hebben als voordeel dat de berm deels haar groene karakter behoudt terwijl wel verharding aanwezig is.

Contactgegevens