icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Natuurlijk groenonderhoud, biodiversiteit

Het beheer van natuurterreinen is onderdeel van de werkzaamheden van Gebr. Van Kessel Onderhoud. Hierbij valt te denken aan beheer van terreinen middels begrazing door bijvoorbeeld schapen, konikpaarden, Schotse hooglanders en waterbuffels. Deze grote grazers zijn onze natuurlijke hulpbron als het gaat om het beheren van natuurterreinen.

Op het project Noordwaard hebben wij voor het eerst in Nederland waterbuffels ingezet voor het onderhoudsbeheer. Met trots kunnen wij zeggen dat het een groot succes is gebleken, niet alleen qua beheer maar ook voor de omgeving. Lees meer op de projectpagina over dit succesvolle project.

Voor het stimuleren van de biodiversiteit hanteren wij specialistisch maaibeheer langs spoor- en vaarwegen en langs de provinciale en snelwegen. Het plaatselijk aanpassen van maaibeheer of begeleidende omvorming naar een meer gewenste flora zijn hier een voorbeeld van.

Contactgegevens

Copyright fotografie:Wim Boon, Jan Louis Reijnierse, Harco Legdeur en Tanja de Bode (Free Nature).