icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Onze geschiedenis

Gebr. Van Kessel is al bijna 70 jaar een begrip in de markt. Gedurende deze periode hebben wij een naam verworven als een toonaangevend, deskundig, betrouwbaar en innovatief aannemersconcern.  

Gebr. Van Kessel V.O.F. is in december 1950 opgericht door de broers Kees en Gerrit van Kessel nadat zij een veelbelovend maaiwerk-contract hadden gesloten met Rijkswaterstaat. In 1951 maaiden de broers drie keer de bermen van de rijkswegen Vianen-Zaltbommel en Meteren-Alblasserdam met een totale oppervlakte van 220 hectare. Daarna volgde al snel een tweede opdracht. Dit keer langs de rijksweg Den Haag-Bunnik.

In 1952 zijn twee andere kleine agrarische bedrijven van de broers toegevoegd aan Gebr. Van Kessel V.O.F; het loondorsbedrijf en de werkzaamheden in de fruitsector. Gebr. Van Kessel V.O.F. groeide verder, van een lokaal bedrijf tot een onderneming van landelijke omvang.

Door de groei van de organisatie heeft de rechtsvorm van Gebr. Van Kessel in de loop der jaren een aantal wijzigingen ondergaan. In 1963 is de V.O.F. omgezet in een NV. In 1972 is voor de B.V.-vorm gekozen. In 1983 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een moderne holding met werkmaatschappijen. Vervolgens is Gebr. Van Kessel in november 2001 onderdeel geworden van het internationaal opererend aannemersconcern Koninklijke VolkerWessels.

Inmiddels bestaat Gebr. Van Kessel uit een groep nauw samenwerkende bedrijven die opereren vanuit meerdere vestigingen. Elk bedrijf heeft een eigen expertise. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Buren. Vanaf 1950 nam het personeelsbestand toe van 20 tot 450 medewerkers.