icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Onze innovaties

Wij zijn continu op zoek naar antwoorden op de maatschappelijke vraagstukken van vandaag én morgen. Wij innoveren met het oog op milieu, hergebruik en duurzaamheid.

aph

Circulair (duurzaam) asfalt

Gebr. Van Kessel levert circulaire asfaltmengsels. Deze zijn geproduceerd en verwerkt met een minimale CO2-uitstoot en een maximale asfaltrecycling. Met deze asfaltmengsels is wederom een innoverende stap op het gebied van milieu, hergebruik en duurzaamheid.

Lage Temperatuur Asfalt
KonwéCO2 en KonwéFoam zijn onze zogenoemde Lage Temperatuur Asfaltmengsels.

 • KonwéCO2
  Dit 'groene' mengsel wordt geproduceerd bij een lage temperatuur van ca. 90°C én beschikt over een zeer hoog recyclingpercentage van maar liefst 85% tot 100%. Deze ‘groene’
  combinatie maakt dit mengsel uniek in de asfaltmarkt. Het hoge percentage hergebruik in combinatie met de lage productietemperatuur maakt dat op twee vlakken CO2-emissie wordt tegengegaan.
 • KonwéFoam 
  Bij de KonwéFoam-techniek wordt gebruik gemaakt van een lage productietemperatuur van ca. 115˚C. Daarnaast zijn recyclingpercentages mogelijk tot ongeveer 60%. Vele asfaltsoorten kunnen met deze techniek worden geproduceerd.

Duurzame deklagen
Daarnaast zijn er nog diverse duurzame deklagen:

 • KonwéGreen
  KonwéGreen is duurzaam en robuust en heeft bovendien een recyclingsgehalte van 55%.
 • KonwéCity
  KonwéCity blinkt uit door een hoge geluidsreductie bij lage snelheden, evenals een brandstofbespraring in de gebruiksfase.
 • KonwéBright
  KonwéBright is duurzaam en beschikt over een optimale licht – en warmtereflectie en verhoogt zo de veiligheidsbeleving. Door de toepassing van KonwéBright is minder openbare verlichting nodig en bovendien verlaagt deze deklaag de hitte stress.

Meer lezen over de eigenschappen, toepassing en levensduur? Deze staan uitgelegd in de onderstaande folders.

Procesmatige oplossing voor bermverlaging

Gebr. Van Kessel heeft een unieke procesmatige oplossing voor bermverlaging. Bermen hebben door begroeiing en uitzetting van de bodem de neiging hoger te worden dan het naastgelegen wegdek. Hierdoor kan op en langs de wegen wateroverlast ontstaan. Aquaplaning, rijbaanschade als gevolg van vorst en dooi en verminderde zichtbaarheid van markeringen kunnen zorgen voor zeer gevaarlijke situaties. Ook gaat de kwaliteit van het wegdek sterk achteruit als de waterafvoer niet of langzaam plaatsvindt. Kortom, het is belangrijk deze situaties te voorkomen en op tijd in te grijpen door de bermen te verlagen. Het bermverlagingsproces zorgt dat de veiligheid van de weggebruiker gewaarborgd blijft.

Het proces, dat in één werkgang plaatsvindt, bestaat uit vier fasen:

 1. Inmeting
 2. Analyse
 3. Uitvoering d.m.v. onze moderne bermverlagingsmachine
 4. Oplevering

Meer informatie over dit proces? Lees hieronder de folder of bekijk de video. 

SportDrain® - Dé duurzame maatwerkfundering voor sportvelden

In samenwerking met betonmortelproducent Mebin (onderdeel van HeidelbergCement Group) introduceren wij ‘SportDrain®’. Dit is een duurzame maatwerkfundering voor sportvelden. SportDrain® is een waterdoorlatend betonproduct en is geschikt voor de aanleg en renovatie van kunstgrasvelden en verschillende tennisbaan-toplagen en padelbanen. Zie hieronder de brochure.