icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 01 mei 2023

Apeldoornsestraat in Voorthuizen

De oplevering van de reconstructie van de Apeldoornsestraat in Voorthuizen is bijna een feit. In juni 2022 hebben wij in opdracht van en samen met de Gemeente Barneveld de bouwteamfase opgestart. Doel van deze reconstructie; het vervangen van de gehele asfaltconstructie en fundering alsmede het herinrichten van de Apeldoornsestraat. Na de aanleg van de rondweg ontstond de wens om de Apeldoornsestraat af te waarderen en daarmee ook verkeersveiliger te maken.

Ontwerpfase

Onze ontwerpers van KWS @vice hebben samen met de ontwerpers van de gemeente Barneveld het voorlopig ontwerp afgerond en verder uitgewerkt naar een definitief- en uitvoeringsontwerp.

Bouwteamfase

In oktober zijn we na een korte en efficiënte bouwteamfase gestart met de realisatiefase. Onze uitvoerder Jan Peter de Wit van Gebr. Van Kessel Rayon Oost heeft, na het intensief meedraaien in de bouwteamfase, uiteindelijk ook de realisatiefase opgepakt. Tijdens de uitvoering van dit project zijn enkel producten en materialen toegepast die volledig circulair zijn. In het kader van vasthouden en infiltreren van hemelwater wordt deze zoveel mogelijk bovengronds afgevoerd naar de aanliggende verbrede watergangen. Vanwege geluidsreductie voor omwonenden is een asfaltdeklaag van SMA8G+ toegepast. De fietspaden zijn uitgevoerd in ter plaatse gestort, rood beton.

Veilig bouwen

Al met al een mooie, duurzame maar vooral veilige inrichting van de Apeldoornsestraat en een geslaagde samenwerking tussen de gemeente Barneveld, Gebr. Van Kessel Rayon Oost en de partners BKB Infra en Traffic Service Nederland.