icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 19 januari 2024

Herinrichting Stadsforum gemeente Tilburg

Gebr. Van Kessel Wegenbouw Midden/Zuid is vanaf het begin van het nieuwe jaar gestart met de herinrichting van het Stadsforum in opdracht van gemeente Tilburg. Het Stadsforum wordt omgevormd tot een levendig plein met ruimte voor markten, De Tilburgse kermis en diverse evenementen, zowel groot als klein. Het wordt een nieuwe centrale ruimte in de binnenstad van Tilburg. Daarnaast ondergaat het plein een groene transformatie en wordt het klimaatbestendiger gemaakt. Het plein biedt straks meer ruimte voor de fietser, maar vooral voor de pleinbezoeker. Daarnaast vormt het een mooie verbinding met Theaters Tilburg en Fontys kunstopleidingen.

We zijn nu bezig met rioolwerkzaamheden als onderdeel van de voorbereiding voor de aanleg van een bypass. Door de aanleg van deze tijdelijke rijbaan zorgen we voor een veilige doorgang voor zowel auto- als fietsverkeer tijdens de werkzaamheden aan de zuidzijde van het plein. Komende week starten we met het aanbrengen van een verharding van natuursteen rondom de schouwburg.

Dit project onderscheidt zich door de talrijke samenwerkingen met stadsorganisaties. Daarnaast brengt de ligging in het stadscentrum van Tilburg aanzienlijke uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van verkeersstromen en omgevingsbelangen.

Interesse in meer informatie over het Tilburgse project? Volg het gemakkelijk via onze BouwApp en blijf eveneens op de hoogte via onze sociale media-kanalen of de officiële gemeentelijke bronnen via Stadsforum - Gemeente Tilburg.

Download de BouwApp via: App - Gebr. Van Kessel.