icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 25 september 2020

Ondertekening reconstructie N223

Op 1 september jl. heeft de bouwcombinatie die bestaat uit Gebr. Van Kessel Wegenbouw en Gebr. De Koning, een overeenkomst getekend met de provincie Zuid-Holland voor reconstructiewerkzaamheden aan de N223. Een mooie opdracht met een extra focus op landelijke inpassing, recreatief medegebruik, duurzaamheid en veiligheid.

Onze werkzaamheden

De provinciale weg N223, ook wel Woudseweg genoemd, wordt grotendeels gereconstrueerd en duurzaam ingericht. Wij realiseren hier o.a. een nieuwe rotonde welke toegang geeft tot de nieuwe parallelwegen. Tevens verbreden en versterken wij de Heulbrug en vervangen wij de bestaande fietstunnel.

Bijzonder ontwerp met landelijke uitstraling

Bewoners, overheden, bedrijven en belangenverenigingen zijn betrokken bij het ontwerpproces voor het duurzaam veilig maken van de weg. Landschapsarchitect Rudy Brons BNT (Bügelhajema / Brons+partners landschapsarchitecten) heeft in zijn ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met een landelijke uitstraling, de verkeersveiligheid en het versterken van de biodiversiteit van onder meer de bermen. De visie van Brons wordt nagestreefd bij de realisatie. De nieuwe fietstunnel fungeert als ‘polderpoort’ en wordt uitgevoerd in de kleurtinten van het omliggende landschap. Daarnaast komt er een terp, die voorzien wordt van biobased picknicktafels, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een fietspomp. Aan de zuidzijde van de N223 komt, ter hoogte van het talud, nabij de Heulbrug een nieuw uitzichtpunt met fraai vormgegeven ‘eiken landschapsbanken’. Het gebruik van borden en lichtmasten wordt bij dit project geminimaliseerd om het open zicht te behouden. Het geheel wordt gecompleteerd met houten geleiderails, die zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Speciale deklaag op het fietspad

Het fietspad wordt voorzien van onze innovatieve KonwéCity-deklaag, die een 10% lagere rolweerstand heeft. Dit zorgt ervoor dat het fietsen over dit fietspad minder energie kost voor de fietser.

De N223 is een belangrijke schakel tussen de A4 en de A20. Het fietspad en de fietstunnel zijn onderdeel van de metropolitaanse fietsstructuur tussen de grote steden en de regio. Het project verbetert de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid van de regio.

 

 

 

Foto's: Jan de Morée (operationeel directeur Gebr. Van Kessel) tekent overeenkomt met Dirk-Jan Teeuw (Algemeen directeur Gebr. De Koning) en  Marianne van Aacken (Projectmanager provincie Zuid-Holland).
Copyright visuals: Bügelhajema / Brons+partners landschapsarchitecten.